donderdag 21 mei 2009

Gezellig en sensationeel

Gezellig en sensationeel, niet twee woorden die ik in één zin zou verwachten. In Dalfsen staan ze ongegeneerd op één poster. Langs alle uitvalswegen.

Het blijkt te gaan over de kermis.

Ben je wel eens op de kermis in Dalfsen geweest? Het is een bijzondere sensatie. Op een grasveldje net buiten het dorp is en opgang van stro. Er staat een oversized tent met een bierpomp. Er zijn enkele bezoekers, maar de uitbater kan best aan de gemeente uitleggen dat het er meer waren, want de bierconsumptie rechtvaardigt de omvang van de tent. Tenminste als iedereen er twee neemt. Maar dat komt in Dalfsen niet voor.

Er staat een botsautotent, er zijn suikerspinnen en er is een vechtpartijtje, geweldadig, maar ook erg boers. De zon schijnt. De grijpmachine mist voor de zesde keer het horloge. De eendjes worden door een bocht gespoten. Ik heb alle attracties gezien. Het is kleinschalig, pietepeuterig, kinderachtig. Gezellig bijna.

Dalfsen, je zult er wonen. Sensationeel en toch gezellig. Of saai en toch een kermis. Het is maar hoe je tegen de wereld aan kijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten